Met minder strijd een beter resultaat

Ruim 85 procent van de gescheiden ouders geeft aan dat ze ontevreden zijn met het resultaat van de scheiding en dat de kinderen er veel meer last van hebben gehad dan ze vooraf gedacht hadden.

De meeste ouders beginnen aan een echtscheiding met de beste intenties. Ze willen er graag samen uitkomen, maar de praktijk leert dat dat gemakkelijker gezegd is dan gedaan!  Hoe komt u er samen fatsoenlijk uit? Hoe houd je zoveel mogelijk rekening met je kinderen? In sommige gevallen is de spanning al zo hoog opgelopen, dat je de oplossing niet meer kunt zien en het laatste woord is vaak aan de rechter.

Heldere informatie en duidelijke begeleiding

Heftige gevoelens, zoals wantrouwen en onmacht, staan goede oplossingen vaak in de weg. Juist dan is het prettig als je een neutrale mediator kunt inschakelen. Iemand die ervaring heeft met dit soort situaties en je stap voor stap meeneemt in het proces. Ieders behoefte, zorgen en wensen komen op tafel en worden zorgvuldig afgewogen. Daarna kun je samen de oplossingen bespreken. Oplossingen waar de partners zich beiden in kunnen vinden.  Als mediator begeleid ik daarbij en zorg ik ervoor dat  alle belangrijke, maar ook minder belangrijke, aspecten aan bod komen. En dat in een besloten en vertrouwelijke omgeving.

Ik help er graag bij om een  langdurig juridisch touwtrekken te voorkomen. Want dat heeft juist een enorme negatieve impact op de partners en vooral op de kinderen. Ook de kosten ervan lopen snel op.

Ik vind het mooi als ouders samen de kracht vinden om er op een fatsoenlijke manier uit te komen. Als mediator draag ik daar graag aan bij!

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een gratis intakegesprek kunt u bellen met Sylvie Gründlinger op het nummer 06-44620864.